سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و او را از ایمان پرسیدند ، فرمود : ] ایمان بر چهار پایه استوار است ، بر شکیبایى ، و یقین و داد و جهاد . و شکیبایى را چهار شاخه است : آرزومند بودن ، و ترسیدن ، و پارسایى و چشم امید داشتن . پس آن که مشتاق بهشت بود ، شهوتها را از دل زدود ، و آن که از دوزخ ترسید ، از آنچه حرام است دورى گزید ، و آن که ناخواهان دنیا بود ، مصیبتها بر وى آسان نمود ، و آن که مرگ را چشم داشت ، در کارهاى نیک پاى پیش گذاشت . و یقین بر چهار شعبه است : بر بینایى زیرکانه ، و دریافت عالمانه و پند گرفتن از گذشت زمان و رفتن به روش پیشینیان . پس آن که زیرکانه دید حکمت بر وى آشکار گردید ، و آن را که حکمت آشکار گردید عبرت آموخت ، و آن که عبرت آموخت چنان است که با پیشینیان زندگى را در نوردید . و عدل بر چهار شعبه است : بر فهمى ژرف نگرنده ، و دانشى پى به حقیقت برنده ، و نیکو داورى فرمودن ، و در بردبارى استوار بودن . پس آن که فهمید به ژرفاى دانش رسید و آنکه به ژرفاى دانش رسید از آبشخور شریعت سیراب گردید ، و آن که بردبار بود ، تقصیر نکرد و میان مردم با نیکنامى زندگى نمود . و جهاد بر چهار شعبه است : به کار نیک وادار نمودن ، و از کار زشت منع فرمودن . و پایدارى در پیکار با دشمنان ، و دشمنى با فاسقان . پس آن که به کار نیک واداشت ، پشت مؤمنان را استوار داشت ، و آن که از کار زشت منع فرمود بینى منافقان را به خاک سود ، و آن که در پیکار با دشمنان پایدار بود ، حقى را که بر گردن دارد ادا نمود ، و آن که با فاسقان دشمن بود و براى خدا به خشم آید ، خدا به خاطر او خشم آورد و روز رستاخیز وى را خشنود نماید . و کفر بر چهار ستون پایدار است : پى وهم رفتن و خصومت کردن و از راه حق به دیگر سو گردیدن و دشمنى ورزیدن . پس آن که پى وهم گرفت به حق بازنگشت ، و آن که از نادانى فراوان ، خصومت ورزید ، از دیدن حق کور گشت ، و آن که از راه حق به دیگر سو شد ، نیکویى را زشت و زشتى را نیکویى دید و مست گمراهى گردید ، و آن که دشمنى ورزید راهها برایش دشوار شد و کارش سخت و برون شو کار ناپایدار . و شک بر چهار شعبه است : در گفتار جدال نمودن و ترسیدن و دو دل بودن ، و تسلیم حادثه‏هاى روزگار گردیدن . پس آن که جدال را عادت خود کرد ، خویش را از تاریکى شبهت برون نیاورد ، و آن که از هر چیز که پیش رویش آمد ترسید ، پیوسته واپس خزید ، و آن که دو دل بود پى شیطان او را بسود ، و آن که به تباهى دنیا و آخرت گردن نهاد هر دو جهانش را به باد داد . [ و پس از این سخن گفتارى بود که از بیم درازى و برون شدن از روش کارى که در این کتاب مقصود است نیاوردیم . ] [نهج البلاغه]
جدیدترین های دنیای پزشکی

خداحافظی با واکسن های قدیمی و سوزن های دردناکشان

واکسنها میکرب های ضعیف یا کشته شده ای هستند که برای تمرین و آشنایی به سیستم ایمنی بدن معرفی میشوند تا در صورت حمله واقعی میکربها، بدن بتواند به سرعت اوضاع را کنترل کند. 
ابداع واکسنها یکی از بزرگترینها پیشرفتهای دانش پزشکی بوده اما در کنار تمام خدمات واکسن ها، آنها دو ایراد اساسی دارند: اول اینکه روش معرفی میکربها به بدن در بیشتر واکسنها روشی دردناک و تهاجمی و از طریق یک سوزن فلزی تو خالی است. مشکل دوم این است که واکسنها به حالتی مایع نگهداری مشوند و باید زنجیره سرد آنها از محل تولید تا محل مصرف (مثلا یک روستای دور افتاده) حفظ شود. این کار هم هزینه بر است و هم ریسک خرابی واکسن را بالا می برد. 
پیشنهاد شما برای مقابله با این مشکلات چیست؟ سوزن را حذف کنیم؟ واکسن را بصورت خشک و جامد عرضه کنیم؟ پژوهشگران کالج کینگ در لندن هم به همین دو پیشنهاد فکر کردند و البته برای عملی کردن آن تلاش کردند. نتیجه عرضه واکسنی شد که میکربها را به صورت خشک و از طریق یک ردیف میکرونیدل(ریزسوزن) وارد پوست می کند. ریزسوزنهای به کار رفته در این واکسن از جنس سوکروز هستند که بعد از وارد شدن به پوست به تدریج در آن حل و جذب می شوند و حالا میکربهای خشک و ضعیف می مانند و سیستم ایمنی بدن. 
نتایج تحقیقات نشان داد که این نوع واکسن می تواند به خوبی واکنش سلولهای ایمنی بدن را در برابر میکروارگانیسم های معرفی شده از طریق واکسن تحریک کند. در یک مطالعه، پژوهشگران انگلیسی یک واکسن پیشنهاد شده برای ایدز (بر اساس نوعی آدنو ویروس) را آزمایش کردند و واکنش سلولهای رده دندریتی برانگیخته شد. [سلولهای دندریتی سلولهایی هستند که مواد بیگانه را به دیگر سلولهای دستگاه ایمنی معرفی می کنند.] 
اگر این روش بتواند از سایر آزمایشها هم سربلند بیرون بیاید، نه تنها دیگر تزریق واکسن دردی نخواهد داشت، بلکه می تواند واکسنها را در دمای اتاق و بدون نیاز به یخچال هم نگهداری کرد.

منبع : نارنجی


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط mr.dr 93/9/12:: 11:1 صبح     |     () نظر